Vyhledávání

Kontakt

Občanský spolek "Prosetinský trojlístek,o.s."
Prosetín 208, 539 76 Prosetín

prosetinskytrojlistek@seznam.cz

Anketa Holcimu

10.07.2009 14:12

Vážení spoluobčané,
Výbor občanského sdružení "Prosetínský trojlístek o.s." vám předkládá k nahlédnutí dva dopisy. Dopis občanského sdružení starostovi a odpověď pana starosty. Korespondence se týká znepokojení členů výboru občanského sdružení nad postupem starosty M.Havla. Po jednoznačném, nesouhlasném stanovisku pro záměr firmy Holcim, vyplývajícím z výsledků místního referenda.Předložil starosta obce k jednání, zastupitelům obce požadavek firmy Holcim, provést v naší obci anketu k dané problematice.

Výbor občanského sdružení je tímto velice dotčen, zejména z důvodů nerespektování výsledků referenda (dle §49 zákona o místním referendu) a také proto, že firma Holcim označila kampaň k referendu za neobjektivní a snaží se zmanipulovat občany, aby prosadila svůj záměr.

Jsme přesvědčeni, že výsledky referenda jsou dostačujícím argumentem k dané problematice.Svoje znepokojení jsme formou dopisu odeslali starostovi a požádali ho o vysvětlení.Nyní máte možnost posoudit výsledek pokusu o zlepšení komunikace. Zamyslete se prosím nad tím , jak volené orgány obecní samosprávy respektují výsledek místního referenda a jsou ochotni vyjednávat ve věcech veřejných.

V Prosetíně 7.10.2009
Výbor občanského sdružení

"Prosetínský trojlístek o.s."