Vyhledávání

Kontakt

Občanský spolek "Prosetinský trojlístek,o.s."
Prosetín 208, 539 76 Prosetín

prosetinskytrojlistek@seznam.cz

Dopis firmě Holcim k prováděné anketě

11.07.2009 14:15

 

Jan Kozák,ředitel pro kamenivo ČR,
Holcim (Česko)a.s.
Vážený pane Kozáku,
jménem občanského sdružení "Prosetínský trojlístek o.s." předkládáme Vaší společnosti Holcim Česko toto stanovisko.
Vzhledem k výsledkům místního referenda, konaného ve dnech 5.-6.6.2009, pokládáme otázku vašeho záměru, těžby a drcení kameniva v lomu Prosetín 1, pro nás občany za vyřešenou.Pro upřesnění, 96,5% platných hlasů, bylo vyjádřeno záporné stanovisko pro váš záměr, tedy NE pro drtič v Prosetíně.
Tento výsledek dle § 49 zákona o místním referendu je pro zastupitelstvo obce závazný.
Domníváme se tedy, že jsou zbytečné jakékoliv další pokusy o vyvrácení našeho stanoviska. Velice nás zaráží název ankety "Uvádíme věci na pravou míru" a výzva "Chceme znát Váš názor"
Náš názor znáte, jsme krajně proti tomu, aby naše obec byla Vaší firmou jakkoliv poškozována.A nebude to jinak i kdyby Váš záměr doprovázelo tisíce letáků slibujících a zaručujících jistoty.Většina obyvatelů naší obce v tomto kraji vyrostla a kamenickou výrobou se zabývají již generace.Proto víme co můžeme očekávat od takového provozu, jeden drtič nám již život v obci komplikuje (provoz Zárubka-vzdálen 1km ).
Máme též výhrady k informacím na letáku a otázkám v dotazníku , jsou zavádějící.
Chceme požádat Vaší společnost, aby při dalších jednáních iniciovaných z Vaší strany s Obecním úřadem Prosetín, byl zván též zástupce našeho občanského sdružení.Vyhneme se tak zbytečným spekulacím a zajistíme stoprocentní informovanost všech stran.
V Prosetíně 10.8.2009
S pozdravem

"Prosetínský trojlístek o.s."